неделя, 5 юли 2009 г.

Двоен вот, троен вот - 4000 кандидат депутати

Двоен вот, троен вот - 4000 кандидат депутати
Здравейте, възмущавам се от огромния шум вдигнат относно изборите.
Предизборни страсти, предизборни кампании, обещания - лъжи, псевдо концерти, плакати, палатки, сайтове, блогове, хакери, кучета, фадрома облечена с предизборен плакат, сервитьорки облечени в предизборни костюми, дебати, телевизионии реклами и един куп прахосани пари. С каква цел?

За да се продадат всички гласове на роми на смешната цена от 50 лв.? За да дойдат 100 000 турци, които не живеят в България? (нямам нищо против турците, противното е явната измама).

Двойно, тройно, четворно гласуване? Имам една декларация, за която майка ми ме попита дали не е прекалено НЕзащитена - аз й отговорих, че въобще не е защитена. Лазерен печат на 80gm/m2 обикновенна хартия, с един мокър печат... "чрез намокряне на мокрия печат е възможно да се разбере истинността на печата", "всеки един гражданин попълва декларация, с която носи наказателна отговорност за двоен вот", "районната избирателна комисия ще разбере дали е имало двойно гласуване, когато вземе протоколите от секционната избирателна комисия и тя ги изпрати в централната избирателна комисия" - според мен след три месеца. Накрая - нищо съществено.

Печатите отпаднаха - ЦИК, вие сте некомпетентни. След последните промени в НПК /Наказателно процесуален кодекс/ за юридически лица отпадат печатите. Нужни са трите имена и подписа на управител.

Правят се текстове за електронно гласуване. Най-големият проблем бил "ами, ако сгреша?!", ами, ако сгрешите душко, грешката ще оправите с един клик на дисплея, а не с 15 подписа на 5 документа за анулиране на бюлетината.

Това е част първа. Тъй като драфта отлежа достатъчно. Ще продължа след окончателните резултати.

Няма коментари: